Компанія Opera відома своїми експериментами, тому не дивно, що на хайпі Web3 вона вирішила створити проєкт нового браузера, який  отримав назву Crypto Browser Project. Його бета-версія з такими функціями, як вбудований криптовалютний гаманець, легкий доступ до обміну криптовалютами/NFT, підтримка децентралізованих програм (dApps) тощо вже можна встановити на Android, Windows і Mac та незабаром для iOS.

Opera випустила “криптобраузер” Crypto Browser Project для Web3, поки що в бета-версії

Ключовою особливістю нового браузера Opera є вбудований гаманець для криптовалют, включаючи Ethereum, Bitcoin, Celo і Nervos. Ідея розробників полягає в тому, щоб надати користувачам доступ до криптовалюти без необхідності будь-яких розширень, з можливістю використання сторонніх гаманців. Браузер дозволяє купувати криптовалюти, обмінюватися ними безпосередньо в гаманці, надсилати й отримувати їх та перевіряти баланс свого гаманця. Він навіть має безпечний буфер обміну, який за словами Opera гарантує, що інші програми не зможуть передати дані під час копіювання/вставки.

Opera випустила “криптобраузер” Crypto Browser Project для Web3, поки що в бета-версії

Іншою основною функцією Crypto Browser Project є підтримка Web3, також відомого як децентралізований інтернет на основі блокчейну, він же гучна новинка серед крипто-ентузіастів (і скептиків). Крім забезпечення додаткової безпеки за допомогою шифрування блокчейну, воно дає користувачам доступ до  GameFi, “де ви можете заробляти, граючи в різних метавсесвітах”, зауважує Opera. Він також пропонує “Куточок криптовалют” з останніми новинами про блокчейн, який також “дозволяє вам розвивати свої навички Web3”, згідно з Opera.