Ще в грудні стало відомо, що Google планує принести ігри для Android у системи Windows 11 та Windows 10 протягом 2022 року. Таким чином, Google безпосередньо конкурує з екосистемою Windows за компонент Android у Windows 11.

Останній, нагадаємо, у поєднанні з Amazon Appstore дає користувачам останньої версії Windows можливість встановлювати програми та ігри для Android.

Зараз компанія виявила ініціативу та випустила обмежену бета-версію сервісу Google Play Games. У гравців з Гонконгу, Південної Кореї та Тайваню є шанс зареєструватися та пограти в улюблені ігри для Android на ПК з Windows.

Компанія Google розробила унікальну програму, за допомогою якої можна отримати доступ до дедалі більшого каталогу ігор. За допомогою цієї програми можна грати в найкращі Android-ігри на мобільних пристроях, планшетах, Chromebook та ПК з Windows – і все це за допомогою миші та клавіатури.

Більш детальна інформація доступна за посиланням. Але гравцям з України доведеться почекати, поки Google запустить Google Play Games для користувачів ПК по всьому світу.