Ericsson подала позов проти Apple через патенти на 5G-технології

Ветеран мобільних технологій компанія Ericsson подала позов проти компанії Apple. Мета позову – змусити Apple заплатити справедливу ціну за використання технологій, патенти на які належать шведській компанії.

Потрібно розуміти, що йдеться про особливий вид патентів — так званих істотних патентів (Standards Essential Patents, SEPs). SEPs – це інновації, які були внесені до галузевих стандартів і можуть бути використані будь-якою іншою особою за умови, що вона заплатить справедливу ціну.

У справедливої ​​ціни теж є позначення — справедливі, розумні та недискримінаційні умови (FRAND). І саме тут дві компанії не змогли досягти угоди під час переговорів щодо продовження ліцензійної угоди на використання відповідних патентів, що стосуються технологій 5G.

2015 року компанії вже зустрічалися в суді з аналогічного приводу. Тоді Apple стверджувала, що її пристрої не порушують патенти Ericsson, а самі патенти не належать до SEPs. Крім того, Apple вимагала обчислення FRAND в залежності від вартості компонентів, у яких використовується технологія, а не від загальної вартості пристрою.

Ericsson подала новий позов ще у жовтні минулого року, звинувативши Apple у спробі уникнути сплати розумних платежів. У грудні Apple подала зустрічний позов, звинувативши шведського виробника телекомунікаційного обладнання у “тактиці силового тиску”.

Більше коментарів!