Tesla встановила новий рекорд постачання електромобілів на тлі зниження цін і федеральних податкових пільг в США

Tesla перевершила прогнози Волл-стріт щодо постачання у другому кварталі 2023 року завдяки численним зниженням цін та впровадженню федеральних податкових пільг на електромобілі, запропонованих адміністрацією Байдена, повідомляє TechCrunch. Компанія, що належить Ілону Маску, повідомила про рекордне глобальне виробництво в 479 000 одиниць і рекордне постачання 466 140 електромобілів (EV).

Це на 10% більше, ніж у першому кварталі, коли було поставлено 422 875 електромобілів Tesla, і на 83% більше, ніж минулого року. Аналітики та інвестори часто зосереджуються на цифрах постачання, а не на цифрах виробництва, оскільки вони дають більш точне уявлення про фактичні показники продажів, які Tesla не розголошує.

Більшість постачання Tesla припадає на автомобілі Model 3 і Model Y, загальною кількістю 460 211 одиниць. На противагу цьому, компанія поставила 19 489 одиниць своїх дорожчих моделей S і X. Tesla заявила, що облік лізингу застосовується до 5% її продажів.

Приблизно половина постачання, ймовірно, походить з гігафабрики Tesla в Шанхаї, згідно з даними Китайської асоціації легкових автомобілів (CPCA). Хоча CPCA ще не оприлюднила цифри продажів за червень, у квітні Tesla поставила 75 842 електромобілі китайського виробництва, а в травні – 77 695. З них близько 82 610 були доставлені в материковий Китай у квітні та травні.

У другому кварталі в США автомобілі Tesla Model 3 отримали право на повну податкову знижку на електромобілі в розмірі $7 500, приєднавшись до інших моделей компанії.

Хоча зниження цін на електромобілі Tesla в США, Китаї та інших країнах свідчить про те, що ця стратегія сприяє зростанню продажів, інвестори будуть зацікавлені в тому, щоб побачити, як це зниження вплинуло на прибуток компанії. У першому кварталі зниження цін дійсно вплинуло на чистий прибуток Tesla: компанія повідомила про падіння чистого прибутку на 24% порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Tesla планує оприлюднити свої прибутки за другий квартал після 19 липня.