Одна з найбільших і найпопулярніших у світі криптовалютних бірж зазнала великого витоку даних. У бесіді з Bloomberg генеральний директор Crypto.com Кріс Маршалек підтвердив, що в результаті недавнього витоку даних кошти викрали приблизно з 400 рахунків.

Технічні подробиці злому, включаючи те, чи були кінцеві точки з боку компанії скомпрометовані шкідливим ПЗ, поки невідомі, але Маршалек обіцяє надати детальну інформацію пізніше. Криптовалютні біржі та гаманці в цілому вважаються безпечними, більшість інцидентів відбувається через шахрайство та крадіжки особистих даних, а не через технічні вразливості.

У повідомленні в блозі, опублікованому сьогодні, криптовалютна біржа Crypto.com визнала, що компанія втратила понад 30 мільйонів доларів у біткоїнах та Ethereum після зламу, що стався 17 січня.

У повідомленні йдеться, що загальна вартість несанкціонованого виведення коштів склала 4 836,26 ETH та 443,93 BTC (еквівалент приблизно $15,2 млн і $18,6 млн відповідно за поточним обмінним курсом), а також $66 200 в інших валютах. Згідно з повідомленням, було зламано рахунки 483 користувачів Crypto.com.

Біржа заявила, що всім постраждалим клієнтам повністю відшкодували збитки, а Маршалек додав, що компанія майже не відчула їх, враховуючи її розміри.