У 2017 році відеосервіс YouTube повідомив, що перший сезон оригінальних шоу, доступних лише для передплатників, набрав 250 мільйонів переглядів. Але за шість років сервіс випустив лише кілька найменувань, які з натяжкою можна було б назвати хітами.

І сьогодні вже зовсім неясно, навіщо одному з найпопулярніших сервісів у світі потрібно вкладатися у виробництво власних шоу, які не мають успіху у публіки.

Тому в компанії ухвалили стратегічне рішення скоротити значну частину YouTube Originals, де вироблявся оригінальний контент, включаючи сценарні серіали, освітні відео, а також програми про музику та знаменитостей.

Головний директор з бізнесу компанії Роберт Кайнкл оголосив про зміни у своїй заяві у соцмережі Twitter.

Надалі компанія фінансуватиме лише оригінальні проєкти в рамках фонду YouTube Kids Fund та Black Voices Fund — спеціальної програми, створеної у 2020 році, яка вже виділила 100 мільйонів доларів на “посилення” чорношкірих авторів.

Щодо нових серіалів за участю Вілла Сміта та Алішії Кіс, оголошених минулого року, керівництво відеосервісу заявляє, що виконуватиме чинні зобов’язання та зв’яжеться із творцями найближчим часом.