Прокуратура Каліфорнії висунула два звинувачення проти власника Tesla Model S за смертельну аварію у 2019 році, в якій брала участь система автопілоту автомобіля. Це буде першим випадком, коли власника Tesla спробують притягнути до кримінальної відповідальності в США у справі, пов’язаній з розширеною системою допомоги водієві автовиробника. Про звинувачення вперше повідомив AP.

За словами прокурора округу Лос-Анджелес, інцидент стався в Гардені, передмісті Лос-Анджелеса, 29 грудня 2019 року. 27-річний Кевін Джордж Азіз Ріад виїжджав з шосе на своєму чорному Model S, коли він проїхав на червоне світло, врізався в Honda Civic і вбив двох людей. Згідно з даними, поданими до Вищого суду Каліфорнії, Ріаду висуватимуть два звинувачення у ненавмисному вбивстві. Зараз, поки триває справа, він перебуває на волі під заставу.

Автопілот, який може перебирати на себе функції рульового управління та гальмування, а також виконувати автоматичні зміни смуги руху на певних автомагістралях, потрапив під пильну увагу федеральних регуляторів. Минулого року Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) розпочала розслідування щодо понад десятка інцидентів, пов’язаних з автомобілями Tesla, що використовували автопілот та врізалися в нерухомі автомобілі екстреної допомоги, які мають право зупинятися в будь-якому місці проїзної частини.

Tesla попереджає, що водіям потрібно весь час дивитися на дорогу та тримати руки на кермі, хоча автовиробник відмовився включити більш надійну систему моніторингу водіїв (наприклад, інфрачервоне стеження за очима), щоб гарантувати, що вони справді виконують протоколи безпеки.

Деякі водії автомобілів Tesla були спіймані за неправильним використанням автопілота, а деякі навіть самі оприлюднили відео, де вони порушують вимоги безпеки. Зокрема було виявлено, що водії сплять на пасажирському або задньому сидінні своїх транспортних засобів під час їзди по переповненій дорозі. Чоловіка з Канади звинуватили в необережному водінні після того, як його зупинили через сон під час руху на швидкості 149 км/год.

У документі про кримінальне звинувачення автопілот не згадується. Але NHTSA, який направив команду для розслідування аварії у 2019 році, підтвердив, що функція допомоги водієві була активна на момент інциденту. Агентство найближчим часом планує оприлюднити результати розслідування.

«NHTSA нагадує громадськості, що сьогодні жоден комерційний транспортний засіб не може керувати самостійно. Незалежно від того, залучена автоматизована система водіння L2 чи ні, кожен доступний транспортний засіб вимагає, щоб водій завжди його контролював, і всі закони штату покладають на водія-людину відповідальність за роботу свого транспортного засобу» – заявив представник NHTSA.