Свого часу гра Cuphead привернула увагу дивовижною мальованою графікою, витриманою у стилі ранньої анімації 1930-х років минулого сторіччя.

Гра і була справжньою анімацією: комп’ютер використовувався лише для розмальовки ескізів, а основою послужили олівець та тисячі змальованих аркушів паперу. Одних босів у грі близько тридцяти, не кажучи вже про рівні, ефекти, маленькі деталі та інші дрібниці, що доповнюють картинку. Від ранніх прототипів до релізу минуло 17 років!

Сьогодні коло замкнулося: за мотивами гри, створеної за мотивами старої анімації, на Netflix вийде анімаційний серіал The Cuphead Show! Якщо судити з першого трейлера, серіал збереже дещицю божевілля, властиву оригіналу.

Шоу, яке розповість про всілякі пригоди двох героїв-чашок, створювали у тому ж стилі анімації, що й оригінальний проєкт. Капхеду та його напарнику доведеться зіткнутися з різними ворогами, знайомими по грі, а ще — втекти від самого Диявола.

Паралельно до анонсу, автори запустили спеціальний сайт з відліком до часу премʼєри, де можна виконувати різні не дуже складні завдання — наприклад, підписавшись на соцмережі проєкту. Дата прем’єри серіалу у сервісі Netflix – 18 лютого.

The Cuphead Show