Покрокові варгейми Strategic Mind: The Pacific та Strategic Mind: Fight for Freedom, від української студії Starni Games, з 19 січня 2022 року доступні на площадці Epic Games Store. Це стало можливо завдяки новим інструментам самостійного видання ігор в EGS. До цього обидві гри були доступні лише на Steam.

«Раніше у нас не було можливості для випуску наших ігор в Epic Games Store. Однак, 18 серпня 2021 р., Epic Games анонсували бета-тестування для інструментів самостійного видання гри (self-publishing tools) в EGS. Ми подали заяву наступного ж дня. Після завершення формальностей, ми щасливі оголосити про вихід наших ігор в EGS. Було заявлено, що метою бета-тестування є усунення усіх можливих проблем, щоб з часом відкрити вільний доступ для всіх розробників. Ми дуже раді тому, що змогли допомогти прокласти дорогу для невеликих компаній та інді-студії», — каже Олександр Сєнін, операційний директор у Starni Games.

Strategic Mind: The Pacific – це гра про масштабні морські битви з використанням інноваційної системи модульних кораблів, де усі ключові системи корабля мають власні HP та надають певні можливості, які втрачаються пропорційно до отриманих ушкоджень. Сюжет гри є важливою складовою і дає можливість зіграти як за США, так і за Японію у історичних та альтернативно-історичних битвах.

Наступна гра серії, Strategic Mind: Fight for Freedom — про масштабні сухопутні та десантні операції, де гравцю необхідно керувати одночасно армією, авіацією та флотом. Гра містить кампанії за Британію та США з видатними особистостями, серед яких Черчілль, Ейзенхауер, Монтгомері, Паттон та інші. Кожна кампанія має власний набір юнітів. Гравець може їх отримувати, покращувати до більш сучасних, надавати їм додаткову екіпіровку, та призначати героїв у підрозділи.

Наразі в серії Strategic Mind від студії Starni Games вийшло чотири гри – The Pacific (2019), Blitzkrieg (2020), Spectre of Communism (2020) та Fight for Freedom (2021). Три останні мають українську локалізацію тексту та субтитри. Сподіваємося усі вони в решті решт з’являтися на Epic Games Store. Обидві гри що вже вийшли в EGS матимуть релізні знижки впродовж перших тижнів.