Стартап Rebundle залучив додаткові $1,4 млн фінансування для розширення команди та розвитку виробництва і доставки. Грошові кошти у підприємство вклала, зокрема, венчурна компанія M25, пише TechCrunch.

Продукція заснованого у 2019 році стартапу — штучне волосся для нарощування, виготовлене з бананового волокна. Воно екологічне при виробництві, не містить канцерогенів і не викликає подразнення шкіри, на відміну від «волосся» з пластикових матеріалів (за статистикою, що наводить компанія, 1 з 3 жінок відчуває подразнення шкіри голови від традиційного синтетичного волосся). Після використання біорозкладну продукцію Rebundle можна просто додати до компосту. Одне пасмо вагою близько 100 грамів коштує $20-30 в залежності від забарвлення. Уся продукція стартапу виготовляється у США.

Стартап Rebundle залучив $1,4 млн для виробництва «волосся» на рослинній основі
Співзасновниці Rebundle Даніель Вашингтон і Сіара Імані Мей.

Ще одна перевага рішення – “бананове” волосся можна нагрівати при завивці до 200 . Більш того, навіть при перегріві воно не буде виділяти шкідливих речовин і плавитись. Носити пасма Rebundle можна протягом 6 тижнів. Втім, як зазначають у компанії, зазивай штучне волосся якраз і замінюють раз в декілька місяців.

Цікаво, що, крім продажу своєї продукції, стартап також займається перероблюванням традиційного пластмасового волосся і пропонує клієнтам відправляти вже використані синтетичні пасма на свою адресу. З них потім будуть зроблені садові меблі та інструменти.

Стартап Rebundle залучив $1,4 млн для виробництва «волосся» на рослинній основі

За даними Crunchbase, у серпні 2020 року Rebundle залучив $10 тисяч від Nc Idea, у травні 2021 року – невідому суму від RareBreed Ventures, а у грудні того ж року – $100 тисяч від Arch Grants.

Насамкінець зазначимо, що штучне волосся сьогодні використовується, наприклад, пацієнтами з раком.