Електромобіль Porsche Taycan Sport Turismo – це новий тип кузова для електричного спорткара від Porsche. Сімейство моделей тепер може запропонувати три варіанти кузова, поряд зі спортивним седаном Taycan та Cross Turismo. Перший представник родини Porsche Taycan Sport Turismo, версія GTS, з’явиться на світових ринках в кінці лютого 2022 року, а інші версії – вже за три тижні, в середині березня.

Новий Porsche Taycan Sport Turismo: практичний універсал з динамікою спорткара

Загалом покупцям буде доступно п’ять варіантів:

  • Porsche Taycan Sport Turismo потужністю 240 кВт (326 к. с.) із заднім приводом, опціонально доступний з акумулятором Performance Battery Plus і потужністю 280 кВт (380 к. с.), від 2 555 925 гривень;
  • Porsche Taycan 4S Sport Turismo потужністю 320 кВт (435 к. с.) з повним приводом, опціонально доступний з акумулятором Performance Battery Plus і потужністю 360 кВт (490 к. с.), від 3 147 485 гривень;
  • Porsche Taycan GTS Sport Turismo потужністю 380 кВт (517 к. с.) з повним приводом, від 3 861 215 гривень;
  • Porsche Taycan Turbo Sport Turismo потужністю 460 кВт (625 к. с.) з повним приводом, від 4 459 205 гривень;
  • Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo потужністю 460 кВт (625 к. с.) з повним приводом від 5 404 415 гривень.

Варіант Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo прискорюється від 0 до 100 км/год лише за 2,8 секунди, а його максимальна швидкість становить 260 км/год. Модель з найбільшим запасом ходу – Porsche Taycan 4S Sport Turismo – пропонує 498 км за даними WLTP. Акумулятори заряджаються від 5 до 80 % за 22 хвилини та 30 секунд. Тобто, для збільшення запасу ходу на 100 км достатньо 5 хвилин заряджання.

Новий Porsche Taycan Sport Turismo: практичний універсал з динамікою спорткара

Електромобіль Porsche Taycan Sport Turismo має спортивний силует, похилу назад лінію даху і функціональний дизайн Taycan Cross Turismo. Проте, на відміну від його спорідненої моделі, у Taycan Sport Turismo відсутні будь-які елементи дизайну позашляховика. Він також доступний із заднім приводом.

Внутрішня висота кузова в задній частині на 45 мм більша, ніж у спортивного седана Taycan. Додаткові 9 мм висоти доступні над сидінням водія. Великі двері багажного відсіку забезпечують легкий доступ до відділення, яке стало набагато ширшим (801 мм) і вищим (543 мм), ніж у седані (434 мм і 330 мм відповідно).

Новий Porsche Taycan Sport Turismo: практичний універсал з динамікою спорткара

Точний об’єм заднього багажного відділення залежить від обладнання у комплектації автомобіля. У поєднанні з пакетом Sound Package Plus багажне відділення вміщує до 446 літрів. Зі складеними задніми сидіннями, корисний об’єм можна збільшити до 1 212 літрів. І це ще без урахування 84 літрів у передньому багажному відділенні.

Новий панорамний дах з керуванням інтенсивністю сонячного світла має спеціальну функцію захисту від електричних відблисків. Велика скляна поверхня розділена на дев’ять секцій, якими можна керувати індивідуально: окремі ділянки або увесь дах можна зробити прозорими чи навпаки. На додаток до налаштувань Clear (прозорий) та Matt (матовий), також можна обрати Semi (половина) і Bold (насичений). Навіть передбачено динамічне налаштування Roller Blind: воно активує послідовність перемикання окремих сегментів, коли водій торкається зображення даху на дисплеї.

Новий Porsche Taycan Sport Turismo: практичний універсал з динамікою спорткара