Zoombombing, як його називають, — це випадок, коли хакеру вдалося проникнути на конференцію в Zoom. Потім він займає місце ведучого, часто розміщуючи у конференції непристойні чи образливі матеріали.

Саме це сталося під час нещодавньої зустрічі італійських сенаторів. Пікантності ситуації додає той факт, що відеоконференція транслювалася у прямому ефірі на каналі Senato TV італійського національного телебачення.

Перші 30 хвилин зустрічі пройшли гладко. Проблеми почалися у той момент, коли слово надали лауреату Нобелівської премії Джорджіо Парізі. Замість виступу нобелівського лауреата, сенатори, а з ними й всі телеглядачі, побачили 3D-порно з Тіфою Локхарт із відомої гри Final Fantasy VII.

https://twitter.com/FrancescoDonald/status/1483447868837044224

Поки технічна група конференції намагалася відновити контроль за ситуацією, почалося інше відео для дорослих. Цього разу за участю Сянлін із гри Genshin Impact. І лише після цього зловмисника вдалося виключити із конференції.

Сенатор Марія Лаура Мантовані з партії “Рух п’яти зірок” назвала подію “хакерською атакою” і подала заяву до поліції. Але треба розуміти, що в таких випадках буває дуже важко когось притягнути до відповідальності — зловмисник може жити не тільки в іншій країні, а й на іншому континенті.