У далекому 1990 році, на зорі появи по-справжньому графічного інтерфейсу в ОС Windows, File Manager був єдиним способом управління файлами й теками користувача. Цю почесну місію File Manager виконував аж до появи Windows 95, у складі якої з’явився знайомий сучасним користувачам Windows Explorer.

Ще якийсь час File Manager існував на комп’ютерах користувачів, але у 1999 році був остаточно відправлений на звалище історії. Проте, як з’ясувалося, не так вже й остаточно. Виявилося, що й сьогодні існують користувачі, яким подобається рівень контролю, що надавався з боку File Manager.

Перша ітерація керування файлами та теками була перероблена та випущена для користувачів Windows 10 та Windows 11, надаючи, цілком можливо, корисну альтернативу Windows Explorer.

File Manager GitHub

Вихідний код оригінальної програми було відкрито ще у 2018 році, а розробку переробленої версії очолив особисто архітектор Microsoft Azure Крейг Вітенберг. Програма повністю функціональна та сумісна з Windows 10 та 11 версії.

Ви можете завантажити її з GitHub або безпосередньо з Microsoft Store. Можливо, хтось зробить це з відчуттям ностальгії, а хтось, цілком можливо, відкриє для себе щось нове в цьому добре забутому програмному продукті.