Не дивлячись на всю технологічність та можливості Tesla, компанія продовжує ігнорувати підключення смартфонів до своїх автівок через Apple CarPlay та Android Auto. В машині є своя навігація та підтримка деяких стрімінгових сервісів, є ігри та навіть браузер. Але для деяких користувачів все ж зручніші сервіси смартфонів, а не вбудовані від Tesla.

Серед таких є й польський розробник Міхал Гапіньскі. Замість очікування на зміну думки Tesla щодо CarPlay, чоловік самостійно почав шукати рішення.

Наразі навіть у старі авто можна додати CarPlay та Android Auto, просто замінивши мультимедійну систему. Багато з таких працюють під керуванням кастомних версій Android. Міхал пішов схожою стежкою, додавши до авто Raspberry Pi з ОС Android.

Робочу версію CarPlay в автівці він продемонстрував у своєму твіттері.

Як результат, на дві третини дисплею вдалося вивести CarPlay. Навіть кнопки на кермі дозволяли перемикати треки у Apple Music. Але недоліків у такого рішення вистачає. CarPlay запущено у браузері, та швидкодія у нього не така, як очікується у подібному авто. 

Через мінімалістичне оформлення інтер’єру, більшість маніпуляцій в Tesla можна зробити виключно через сенсорний дисплей, а фізичних кнопок, перемикачів тощо просто немає. Тому окрім зміни трека, все інше Міхалу доводилося робити звичайною комп’ютерною мишею, навіть не через сенсор дисплея.

Можливо, трохи пізніше Міхал зможе довести справу до більш притомного стану, але зараз рішення виглядає забавкою для ентузіастів, а не чимось масовим та зручним. Лишається лише побажати чоловіку наснаги завершити розпочате.