Як повідомляє BitPay Inc., споживачі та підприємства все частіше починають використовувати інші цифрові валюти, а не Bitcoin.

За даними компанії, торік відсоток розрахунків у Bitcoin знизився до 65%, тоді як у 2020 році він складав 92%. Транзакції в Ethereum займають 15% ринку, 13% належить стейблкойнам, а відносно новим (Dogecoin, Shiba та Litecoin) — 3%.

Використання альтернативних монет частково зросло, оскільки все більше компаній почали використовувати стейблкойни для міжнародних платежів. Споживачі також переходять на стейблкойни, вартість яких має залишатися стабільною, коли ціни на криптовалюти падають. А падають вони з початку листопада.

Минулого року такі монети, як Dogecoin, також зробили фурор завдяки таким фанатам, як виконавчий директор Tesla Ілон Маск, який у п’ятницю заявив, що токен можна використовувати для покупки мерча компанії.

Оскільки минулого року ціна Bitcoin зросла на 60%, попри волатильність у четвертому кварталі, багато інвесторів вирішили притримати найбільшу у світі криптовалюту замість того, щоб витрачати її. Багато хто пам’ятає першу комерційну транзакцію, під час якої програміст витратив “монети”, які зараз коштують мільярди, на дві піци.

А коли криптоінвестори таки витрачають “монети”, то часто купують предмети розкоші, такі як ювелірні вироби та годинники, автомобілі та човни. Навіть купують золото, яке згідно з BitPay, Bitcoin має замінити у майбутньому.

Обсяги транзакцій однієї приватної компанії в Атланті, пов’язаної з предметами розкоші, зросли до 31% минулого року з 9% у 2020 році, сказав головний виконавчий директор Стівен Пайр (Stephen Pair). Загальні обсяги платежів компанії за 2021 рік зросли на 57% у порівнянні з минулим роком.