Ще у 2020 році AMD заявляла, що 4 ГБ відеопам’яті «недостатньо» для сучасних комп’ютерних ігор та це може призвести до повідомлень про помилки, зниження частоти кадрів і гальмування в іграх. Проте сьогодні компанія запускає у продаж на деяких ринках відеокарту Radeon RX 6500 XT за $199 з… 4 ГБ відеопам’яті, а публікація в блозі з оригінальними заявами таємничим чином зникла.

AMD видалила заяву про те, що 4 ГБ відеопам’яті «недостатньо» та почала продавати відеокарту Radeon RX 6500 XT з… 4 ГБ відеопам’яті

Повідомляється, що публікація була доступна ще вчора, а вже сьогодні AMD приховала її, проте Google досі містить кешовану версію сторінки від 16 січня. «AMD лідирує в індустрії, надаючи геймерам графічні рішення з високим обсягом оперативної пам’яті в усіх продуктах, — написав Адіт Бхутані, спеціаліст із маркетингу Radeon AMD, у дописі в блозі 2020 року. — Конкурентоспроможні продукти за аналогічним початковим рівнем ціни пропонують до 4 ГБ відеопам’яті, що, очевидно, недостатньо для сучасних ігор».

У той час AMD рекламувала власні графічні процесори, які включали 6 ГБ або 8 ГБ відеопам’яті. Компанія провела серію тестів, які показали, наскільки її модель RX 5500 XT з 8 ГБ краще у порівнянні з моделлю з 4 ГБ. Проте ця публікація в блозі зникла саме тоді, коли AMD почала продавати відеокарту з 4 ГБ відеопам’яті.

Новий  RX 6500 XT початкового рівня має коштувати $199 доларів і сьогодні почне продаватися на деяких ринках. Проте тепер маркетинг AMD словами віце-президента Radeon Лори Сміт стверджує, що 4 ГБ відеопам’яті вистачає для більшості ігор класу ААА.