Boom XB-1 Baby Boom – це надзвуковий літак-демонстратор компанії Boom Technology, виконаний у масштабі 1 до 3, та оснащений трьома реактивними двигунами. Baby Boom – це перша стадія розробки надзвукового пасажирського лайнера Boom Overture, який своєю чергою є трохи зменшеною версією славетного Aérospatiale/BAC Concorde.

Зовні одномісний Boom XB-1 більш нагадує реактивний винищувач, ніж прототип пасажирського лайнера, крім того, він оснащений трьома невеликими реактивними двигунами General Electric J85, які раніше встановлювалися саме на легких винищувачах Canadair CF-5 / Northrop F-5 Freedom Fighter.

Корпус Baby Boom зроблений з легких композитних матеріалів, а поліепоксидні композити до ріжучої кромки крила та носового конуса (очікується їх нагрів до 153 градусів за Цельсієм) Boom Technology поставляє та сама компанія TenCate Advanced Composites, що працює зі SpaceX.

Довжина демонстратора – 21 м, розмах крил – 5,2 м, максимальна злітна вага – 6 123 кг. Очікується, що літак досягне швидкості 2,2 Маха, при цьому запланована дальність польоту складає 1900 км.

Перед початком льотних випробувань Boom Technology провела наземне тестування двигунів Boom XB-1 Baby Boom на аеродромі неподалік Денвера, Колорадо. Усього в цій програмі заплановано десять наземних тестів на різних режимах, у тому числі на форсажних. Наступний етап – льотні тести у пустелі Мохаве.

Boom XB-1 Baby Boom – це лише тестовий стенд для майбутнього пасажирського Boom Overture, який зможе перевозити від 65 до 88 пасажирів на відстань до 7870 км на швидкості до 1,7 Махів (2100 км/година). Перший політ Boom Overture заплановано на 2026 рік.