Проблема з постачанням, перекупниками та здирницькими цінами на ігрові консолі нового покоління дістала вже усіх, у тому числі схоже, й самих виробників. Наприклад Sony пропонує жителям деяких європейських країн та США купити PlayStation 5 напряму у виробника, начебто «по талонах». Відповідна пропозиція з’явилася на сайті Playstation.com.

Sony пропонує бажаючим геймерам з США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Нідерландів, Бельгії та Люксембурга реєструватися на сайті задля можливості купити лімітовану партію PlayStation 5 напряму у Sony.

Щоб уникнути тих самих спекулянтів Sony планує обирати майбутніх власників PlayStation 5 на основі «попередніх інтересів та активності», мабуть, мається на увазі покупки «претендентом» на свій акаунт ігор на попередніх поколіннях консолей. Крім того, кожен покупець має право на придбання лише однієї консолі, більш того, в короткий проміжок часу.

На жаль, компанія не гарантує, що кожен отримає можливість купити нову консоль, це залежить від залишків пристроїв. Наразі невідомо, чи буде ця акція поширюватися на інші країни, у тому числі на Україну.