Автомобіль Nissan Qashqai є знаковим для українського ринку та одним з бестселерів серед кросоверів. Починаючи з 2007 року, коли модель вперше дебютувала в Україні, її придбало майже 30 000 клієнтів. Тепер в Україні стартують продажі автомобіля Nissan Qashqai нової генерації.

Розробкою дизайну нового Nissan Qashqai займалася команда компанії Nissan Design Europe, розташована в центральній частині Лондона, а проєктуванням – компанія Nissan Technical Centre Europe, розташована в Кранфілді, графство Бедфордшир. Попри те, що новий Qashqai залишився вірним своєму стилю, третє покоління стало більш м’язистим, гострим і сучасним. Передня частина нового Nissan Qashqai виділяється збільшеною решіткою радіатора Nissan V-Motion, вкритою хромом з акцентною смужкою матового хрому для підкреслення виразності. Цей образ доповнюють тонкі, повністю світлодіодні матричні фари з фірмовими денними ходовими вогнями в стилі бумеранга.

В Україні стартують продажі нового покоління Nissan Qashqai – від 697 тис. грн.

Збоку новий Qashqai має більш атлетичний і динамічний вигляд з однією «швидкою лінією», що проходить від передньої до задньої частини автомобіля, передаючи відчуття динаміки. Новий Qashqai буде доступний в 11 кольорах кузова з п’ятьма двобарвними комбінаціями – усього 16 варіантів на вибір.

Повністю цифрова 12,3-дюймова TFT-панель приладів передбачає різні компонування для відображення навігаційної та розважальної інформації, а фон TFT-дисплея візуально нагадує традиційне різьблене скло «Kiriko», як посилання на японське походження компанії Nissan. Крім того, застосовано 10,8-дюймовий проекційний дисплей (HUD), що є найбільшим у сегменті.

В Україні стартують продажі нового покоління Nissan Qashqai – від 697 тис. грн.

Новий Nissan Qashqai оснащений інформаційно-розважальною системою з підтримкою підключення смартфонів та додатком NissanConnect, розробленим для контролю та моніторингу роботи систем автомобіля. Новий 9-дюймовий дисплей системи NissanConnect – це цифровий засіб для навігації, розваг та налаштування систем автомобіля, сумісний як з Android Auto, так і з Apple CarPlay.

В Україні стартують продажі нового покоління Nissan Qashqai – від 697 тис. грн.

 

Новий Nissan Qashqai – перша модель в Європі, що використовує автомобільну платформу CMF-C, що втілює сучасну конфігурацію автомобіля і його технологічну архітектуру. Для клієнтів явна перевага полягає в тому, що, завдяки новим технологіям виробництва, кузов автомобіля став легшим на 60 кг і жорсткішим на 41% у порівнянні з попередньою моделлю. Наприклад, при виготовленні кузова використовуються легші матеріали, а також методи штампування і зварювання, що забезпечують збільшення міцності. Передні та задні дверцята, передні крила та капот тепер виготовлені з алюмінію, що забезпечує зниження ваги на 21 кг у порівнянні з попередньою моделлю Nissan Qashqai. Дверцята багажного відділення Nissan Qashqai вперше виготовлені з композитного матеріалу, що забезпечує зменшення ваги на 2,6 кг.

З початку продажів в Україні новий Nissan Qashqai пропонується з бензиновим двигуном 1.3 DiG-T, який повністю відповідає стандарту Euro 6d. Цей силовий агрегат видає потужність 130 к.с. або 150 к.с., як із 6-ступеневою механічною трансмісією, так і з новою автоматичною трансмісією Xtronic (тільки 150 к.с.), обертовий момент сягає 250 Нм в діапазоні 1600-3750 об/хв. Тип приводу 2WD пропонується для двох версій двигуна (130 к.с. або 150 к.с.), повний привод 4WD доступний тільки для моделей із Xtronic та більш потужним варіантом двигуна (150 к.с.). Завдяки новій зручній та інтуїтивно зрозумілій системі керування 4WD та можливості вибору режимів руху (Normal, ECO, Sport, Snow, Off-Road) відбувається швидка адаптація автомобіля адаптація до умов руху. Крім того, у разі буксування коліс, система 4WD спрацьовує автоматично у 5 разів швидше – лише через приблизно 0,2 секунди.

В Україні стартують продажі нового покоління Nissan Qashqai – від 697 тис. грн.

Вартість автомобіля починається від 697 020 грн: двигун 130 к.с., привод 2WD та 6-ст. МКПШ, комплектація Visia. Варіант з автоматичною трансмісією Xtronic, двигуном на 150 к.с. та у покращеній комплектації Acenta коштує від 814 680 грн. Нарешті, максимальна версія автомобіля (двигун 150 к.с., привод 4WD, трансмісія Xtronic, комплектація Tekna+) стартує від 1 127 340 грн.

Загалом покупцям запропоновано дев’ять варіантів нового кросоверу. Автомобіль вже доступний для замовлення в офіційних дилерів Nissan в Україні.