Авіаційна галузь вважається однією з найскладніших для декарбонізації. Минулого року на відновлюване авіаційне паливо припадало менше ніж 0,1% від поточного світового попиту, що становить близько 330 мільйонів тонн на рік.

Компанія LanzaJet, що розташована в Чикаго, повідомила, що майже завершила проєктування свого біопереробного заводу Freedom Pines Fuels. Розпочати виробництво 10 мільйонів галонів на рік екологічно чистого авіаційного палива (SAF) та відновлюваного дизельного палива з екологічно чистого етанолу — сировини на основі відходів — компанія планує у 2023 році.

Microsoft зацікавлена в екологічному паливі як у способі зробити свої хмарні центри обробки даних менш залежними від дизельного палива. Саме тому Фонд кліматичних інновацій Microsoft інвестував $50 млн на підтримку будівництва першого у світі заводу з виробництва екологічно чистого авіаційного палива компанії LanzaJet.

Обидві компанії вважають, що інноваційна структура фінансування програмного гіганта дозволить LanzaJet вивести на світовий ринок екологічно чисте авіаційне паливо та відновлюване дизельне паливо за нижчою ціною.