Студент університету з Індонезії за одну ніч став інтернет-сенсацією після того, як перетворив особистий проєкт селфі на прибутковий блокчейн-бізнес, отримавши $1 мільйон від продажів на платформі NFT.

22-річний студент Султан Густав Аль Гозалі з міста Семаранг у Центральній Яві протягом 5 років майже щодня фотографував себе сидячи перед комп’ютером. Він хотів використати альбом із майже 1000 селфі для створення таймлапс-відео на згадку про свій майбутній випускний, але змінив плани, дізнавшись про технологію блокчейн і крипто-метавсесвіт.

Проте успіх у NFT прийшов до Гозалі не одразу. Лише коли через кілька тижнів знаменитий індонезійський шеф-кухар з 1,7 млн підписників в Instagram випадково заглянув у його профіль на OpenSea та розказав про це, продажі та попит виросли.

Згодом колекція NFT Гозалі досягла загального обсягу торгівлі в 317 ефіру (Ether), криптовалюти блокчейна Ethereum в еквіваленті понад $1 мільйон. Його селфі продавалися за 0,247 ефіру — близько $806. А на піку продажів кожне селфі продавалося за 0,9 ефіру — близько $3000. Але на цьому прибуток не зупинився.  Гозалі також отримав до $103 620 роялті від вторинних продажів його NFT.

Зараз Гозалі планує інвестувати гроші та мріє відкрити власну анімаційну студію.