Intel планує побудувати великий завод з виробництва чипів у штаті Огайо, США, щоб задовольнити попит та знизити дефіцит напівпровідників. Офіційне оголошення очікується 21 січня.

Компанія планує інвестувати в об’єкт 20 мільярдів доларів. Місто Нью-Олбані, де буде розташований завод, вже працює над тим, щоб виділити необхідні 3600 акрів землі для будівництва підприємства. Зважаючи на близькість ділянки до Університету штату Огайо, компанія, ймовірно, планує співпрацювати з електротехнічним факультетом університету.

Масштаб проєкт та розмір інвестицій дозволяють припустити, що це буде “мегафабрика” Intel. Генеральний директор Пет Гелсінгер каже, що об’єкт буде схожий на “невеличке місто”.

За словами Гелсінгера, мегафабрика складатиметься із шести-восьми модулів і спеціалізуватиметься на літографічному виробництві мікросхем та процесах упаковування. Він також стане центром підготовки нових інженерів-технологів.

За місце розташування об’єкта змагалися Огайо та Нью-Йорк. Останній відомий як місце виробництва напівпровідників, пов’язане із розквітом компанії IBM. Якщо “мегафабрика” справді буде побудована в Огайо, це стане значним досягненням для штату.