Німецький стартап HeyCharge отримав додаткові $4,7 млн від таких компаній, як Statkraft і BMW. Раніше підприємство залучило $22,9 тис. від ClimAccelerator, $189 тис. від Vireo Ventures, а також $125 тис. від Y Combinator.

Стартап спеціалізується на розробці зарядних станцій для електромобілів, котрі можна вільно розміщувати на підземних паркінгах багатоквартирних будинків, офісів, готелів та інших будівель і організацій, де зазвичай немає мобільного зв’язку. На відміну від багатьох інших рішень, щоб зарядити електромобіль від станції HeyCharge, потрібно під’єднатися до неї за допомогою фірмового мобільного додатку по Bluetooth – інтернет при цьому не потрібний. Грошові кошти з власника автомобілю будуть списані, коли у нього знову з’явиться доступ до глобальної мережі. Безперебійна та надійна робота білінгу в цьому випадку забезпечується використанням криптографічних токенів.

«З огляду на те, що 40% європейців і 37% американців живуть у багатоквартирних будинках, є значна частина населення, для якої перехід на електрокари приніс би додатковий клопіт, оскільки вони не зможуть заряджатися вдома. Рішення HeyCharge робить зарядку електромобілю більш доступною, дозволяючи заряджати автомобіль, де б ви не жили чи працювали», – підкреслює Кріс Карде, генеральний директор HeyCharge.

Як зазначає TechCrunch, технологія стартапу має сенс, оскільки переважна більшість власників електрокарів віддають перевагу зарядці своїх електромобілів саме на домашніх і робочих стоянках.

Крім того, оскільки вся комунікація самої інноваційної зарядної станції з серверами стартапу також здійснюється за допомогою смартфонів кінцевих користувачів, обслуговуючим організаціям, що вирішили встановити таку зарядну станцію, не потрібно проводити до неї інтернет-з’єднання. За підрахунками стартапу, завдяки цьому їхнє рішення обходиться значно дешевше у порівнянні з традиційними зарядками та здатне заощадити до 80% коштів.

HeyCharge був заснований у березні 2020 року Крісом Карде та Робертом Ласовські – раніше вони працювали в Mercedes-Benz, Google, BMW, а також в сервісі з прокату автомобілів Sixt.