“Напівпровідникова криза” вдарила по всіх виробникам електроніки та авто. Для Volkswagen це призвело до найнижчих показників продажів з 2011 року.

Група компаній концерну продала 8,88 млн автівок, що є падінням на 4,5%. Тож справи гірші за конкурентів, наприклад, BMW та Mercedes, які тільки покращують свої показники.

Минулого року Volkswagen показав найгірший результат продажів за останнє десятиліття

Автовиробники, включно з Volkswagen, сподіваються на покращення ситуації з поставками запчастин цього року, але не в його першій половині. Минулого тижня представники Mercedes розповідали, що навіть мають спеціальний підрозділ, який має усувати проблемні моменти, що здатні вплинути на процес виробництва.

Але у Volkswagen не все так погано. Так, показники продажів впали у Європі та Азії. В Китаї вони скоротилися на 14%. Але у Сполучених Штатах виробник продав на 16% більше, що повернуло показники, які компанія демонструвала до початку пандемії.

Також сяйнули електрокари VW. Продажі цих автомобілів зросли вдвічі, а це 452900 одиниць. Компанія заявила, що є лідером на європейському ринку та другим номером у США.