Стартап MycoWorks, відомий розробкою фірмового шкірозамінника з грибів, залучив в рамках нового раунду фінансування $125 млн. Ці кошти компанія, що вже має пілотну фабрику у Каліфорнії, планує витратити на будівництво власного заводу з масового виробництва «шкіри» у Південній Кароліні, а також — на розширення команди та проведення нових науково-дослідних робіт.

Як зазначає TechCrunch, в основі технології MycoWorks лежить біоматеріал із грибів рейші (або трутовик лакований), який імітує натуральну шкіру. З нього роблять одяг та аксесуари. Наразі основні партнери стартапу — бренди класу люкс, що зацікавлені в створенні преміальної продукції, котра відповідає екологічним трендам сучасності. Одним з таких брендів публічно виступає французький будинок моди Hermes – для нього стартап розробив сумку.

Стартап MycoWorks залучив $125 млн на будівництво заводу з виробництва «шкіри» з грибів

“Основна формула нашого успіху полягає в тому, що ми не йшли на компроміс та не стали випускати низькоякісні матеріали з додаванням пластику, а скоцентрувались на розробці високоякісних люксових рішень на замовлення”, – пояснює генеральний директор біотехнологічного підприємства Метт Скаллін.

З будівництвом заводу MycoWorks хоче розширити свій асортимент та вийти на масовий ринок. На сьогодні стартап залучив коштів на суму $187 млн.

За даними Скалліна, на глобальному ринку щороку продається шкіряних виробів на суму $150 млрд.

Це означає, що можливості для росту перед нами величезні – особливо враховуючи попутній вітер, що створюють для нас екологічні тренди зі стороні споживачів, – додає він. – Ми віримо, що висока якість продукції у поєднанні з масштабуванням виробничого процесу дозволить MycoWorks створити революцію в індустрії»