Починаючи з Каліфорнії (США) Volvo Cars почне використовувати функцію автономного керування Ride Pilot, яку буде додано у наступному поколінні повністю електричних автомобілів компанії. Нова система ставить на меті допомогти водіям пересуватися більш комфортно та безпечно.

Програмне забезпечення Ride Pilot створено компанією Zenseact спільно зі штатною командою розробників Volvo Cars і Luminar – одним з технологічних партнерів проєкту. Набір датчиків нараховує понад два десятки пристроїв-сенсорів, включно з сенсором Iris LiDAR від Luminar. Він     доповнить п’ять радарів, вісім камер і шістнадцять ультразвукових датчиків у майбутньому повністю електричному позашляховику Volvo Cars.

«Ми з гордістю оголошуємо про запланований запуск у США нашої першої по-справжньому автономної функції водіння, оскільки прагнемо встановити новий стандарт автономності без шкоди для безпеки. Використання абсолютно нового програмного забезпечення AD від Zenseact і стандарту LiDAR від Luminar у нашому новому повністю електричному позашляховику є переломним моментом для автомобілів Volvo, а також для автомобільної безпеки та автономного водіння» – зазначив Матс Моберг, керівник відділу досліджень і розробок Volvo Cars.

Компанія Volvo Cars уже тестує функції автономного водіння на дорогах Швеції спільно з Zenseact і збирає дані по всій Європі та США. До середини цього року вона планує почати випробування на дорогах Каліфорнії, де клімат, дорожні умови та нормативно-правова база створюють сприятливі умови для впровадження автономного водіння.

Щойно система Ride Pilot буде підтверджена, як безпечна і будуть отримані всі необхідні дозволи, компанія планує спочатку впровадити цю функцію у Каліфорнії, а потім поступово поширити на інші ринки й регіони у всьому світі.