У листопаді 2020 року Baby Shark стало найпопулярнішим відео на YouTube усіх часів, а трохи більше ніж через рік воно досягло ще одного рекорду, першим набравши 10 млрд переглядів.

Відео було опубліковано 2016 року, і є інтерпретацією популярної дитячої пісеньки від південнокорейської компанії Pinkfong. Воно дозволило підтримувати популярність треку, та спровокувало появу безлічі кавер-версій, в тому числі від ведучого Джеймса Кордена, вірусного танцювального челенджа, з’явилася у Just Dance 2020 та телешоу Nickelodeon, прем’єра якого відбулася у 2021 році. Простіше кажучи, Pinkfong вдалося тримати трек в центрі уваги, посунувши такого “титана”, як Despacito.

Водночас з Baby Shark пов’язано декілька контроверсійних історій. Зокрема, вона була розкритикована у Південній Кореї, адже якщо англійська версія пісні просто перелічує членів сімейства акул, то корейська версія каже, що мама-акула – «гарна», тато-акула – «сильний», бабуся-акула – «добра», а дідусь-акула – «крутий». У січні 2018 року південнокорейська газета Kyunghyang Shinmun навіть опублікувала статтю на першій сторінці, в якій засуджувала текст пісні як сексистський.

Крім того, у жовтні 2020 року двох колишніх наглядачів в’язниці округу Оклахома звинуватили у жорстокості та змові з метою катування ув’язнених, бо вони змушували їх слухати Baby Shark на високій гучності протягом тривалого проміжку часу.