Як давно могли помітити власники пристроїв з iOS, компанія Apple в якийсь момент вирішила, що пропонуватиме виправлення безпеки для iOS 14 користувачам, які не готові до оновлення до iOS 15.

У “Налаштуваннях” на iPhone оновлення до iOS 15 потрібно було вибирати вручну, а для тих, хто цього не зробив, продовжували виходити оновлення безпеки аж до iOS 14.8.1. Тим часом більш активні користувачі вже встигли отримати на свої пристрої iOS 15.2.1.

Але ситуація раптово змінилася. Видання 9to5Mac повідомило, що пристрої, які працюють з iOS 14.8 або попередніми версіями операційної системи, не можуть бути оновлені до iOS 14.8.1. Натомість у меню Software Update демонструється лише оновлення до iOS 15.2.1.

Помилка здається малоймовірною, оскільки компанія не випускала жодних виправлень безпеки iOS 14 з жовтня минулого року. Трохи раніше Apple оприлюднила дані про кількість користувачів iOS 15, і вони виявилися нижчими, ніж зазвичай, що, скоріш за все, є результатом того, що компанія дозволила користувачам залишитися на iOS 14.

Отже, зараз, якщо користувачі хочуть отримати останні оновлення безпеки, їм доведеться встановити поточну версію iOS 15. Також її буде автоматично встановлено на всі пристрої, в яких активована функція автоматичного оновлення системи.