Японська корпорація електроніки Panasonic пропонуватиме своїм співробітникам можливість чотириденного робочого тижня. Генеральний директор Panasonic Юкі Кусумі заявив на брифінгу для інвесторів минулого тижня, що це рішення дозволить співробітникам працювати на іншій роботі або займатися волонтерською діяльністю у додатковий вихідний день.

За даними Bloomberg, таке рішення було прийнято на тлі зростання кількості японських та світових компаній, що пропонують довші вихідні дні, сигналізуючи про нову хвилю балансу між роботою та особистим життям. Продуктивність праці дійсно підвищується, коли працівники мають більшу гнучкість у виборі графіка роботи.

Panasonic 4-day work week

Серед інших великих технологічних компаній, які вже почали тестувати скорочений робочий тиждень, — Amazon, яка почала пропонувати чотириденний робочий тиждень деяким своїм співробітникам ще у 2019 році, та Unilever, яка наприкінці 2020 року почала пробний запуск скороченого робочого тижня у Новій Зеландії.

У червні уряд Японії дав офіційну рекомендацію компаніям перейти на чотириденний робочий тиждень. Згідно з дослідженням Міністерства охорони здоров’я, праці та добробуту Японії, лише 8% японських фірм пропонували довші вихідні станом на 2020 рік.