Ізраїльський стартап REE Automotive заявив про створення електричної платформи P7 для швидкого виробництва та збирання вантажного та пасажирського транспорту. Рішення компанії – це днище з інтегрованими колесами, системою управління і набором акумуляторів. Технічно, платформа REE P7 – це і є автомобіль, а потенційним клієнтам стартапу залишається лише обрати габарити та рушійні характеристики майбутньої машини та встановити власний кузов.

Як повідомляє Electrek, REE Automotive спеціалізується на розробці та виробництві модульних платформ для B2B-сегменту. В основі проєктів стартапу лежить запатентована технологія REEcorner. Ця система передбачає розміщення всіх ключових компонентів електромобіля в базовій платформі — у неї вбудовуються трансмісія, підвіска, гальма, колеса та літій-іонні батареї.

Раніше інженери REE вже створили кілька конфігурацій своєї платформи для невеликих робомобілів і легкових електромобілів, а тепер перейшли до електрифікації «великого» транспорту — від вантажівок до автобусів. В рамках виступу на CES 2022 компанія показала прототип платформи P7 і повідомила, що в найближчому майбутньому планує вийти з ним на логістичний ринок США. Представники REE також відзначили, що P7 розроблялася за специфікаціями «однієї з найбільших у світі компаній з доставки», тому система точно відображує потреби поштових сервісів.

Згідно з заявленими характеристиками, автомобілі на базі P7 зможуть розганятися до 130 км/год, їхня максимальна вантажність становитиме 4 тонни (для автобусів максимальна місткість – до 30 пасажирів), а запас ходу — до 595 км. Втім, тут слід зазначити, що це — саме максимальні характеристики, а однією з переваг рішення ізраїльських інженерів є можливість для клієнтів обирати різноманітні параметри платформи під конкретні потреби. Погратись з конфігуратором компанії можна тут.

REE стверджує, що її система здатна перевозити на 35% більше корисного навантаження ніж аналогічні по габаритах традиційні комерційні автомобілі. Як і попередні платформи стартапу, P7 буде поставлятися з технологією X-by-Wire – кожне колесо зможе рухатися незалежно від інших, а значить, транспорт партнерів підприємства буде помітно маневровнішим та відмовостійкішим за аналоги.

На відео зображено один із варіантів готової вантажівки на базі рішення від REE Automotive.

На додаток, P7 запропонує кілька програмних рішень для оптимізації роботи автопарків. Платформа підтримує підключення до хмарної платформи для збору даних про операції та стан електромобілів — таким чином, компанії-власники автомобілів на базі платформ від REE зможуть віддалено відстежувати ефективність своїх робочих процесів та планувати майбутні завдання.

«P7 використовуватиме REE-Hitachi Data та Application as-a-service для збору аналітичних даних про операції автопарків та інформування компаній, що скоротить для них час виходу на ринок, знизить загальну вартість експлуатації та спростить обслуговування протягом усього життєвого циклу автомобілів», — розповіли представники REE.

Окрім цього, завдяки своїй гнучкості та підтримці хмарного ПЗ нове рішення REE Automotive потенційно також може бути роботизоване за бажанням власника.

Перші серійні зразки P7 надійдуть клієнтам стартапу з Ізраїлю та Сполученого Королівства для тестування у поточному кварталі.