Як повідомляє Bloomberg, Sony намагається впоратися з постійним глобальним дефіцитом PlayStation 5 випуском більшої кількості PlayStation 4. Компанія нібито випускає більше консолей минулого покоління, ніж планувала спочатку, і робить це, щоб «заповнити вакуум постачання та утримати геймерів в екосистемі PlayStation».

Джерела видання зазначають, що Sony повідомила партнерам по збірці, що планує виробляти PS4 протягом 2022 року, попри попередні повідомлення інсайдерів про плани припинити виробництво консолі минулого покоління в кінці 2021 року. Ця стратегія дозволить додати приблизно один мільйон PS4, щоб допомогти Sony зменшити вплив  недостатнього виробництва PS5 через глобальний дефіцит чипів.

Компанія планує коригувати виробництво PlayStation 4 в залежності від попиту. А саме рішення про продовження її випуску було прийняте, оскільки консоль попереднього покоління використовує менш просунуті мікросхеми, її простіше збирати та вона надає бюджетну альтернативу PS5.

Крім того, збільшення виробництва консолей PS4, схоже, дає Sony більшу свободу дій під час переговорів з партнерами щодо вигідніших угод на компоненти. Sony підтвердила Bloomberg, що виробництво PS4 триватиме протягом 2022 року, але заперечила, що планувала припинити випуск консолі.