Не дивлячись на багато відмов від участі на виставці CES 2022 у Лас-Вегасі, вона все одно відбулася. І учасників на ній вистачає. Серед них є й українська компанія, яка сьогодні представила прототип власної розробки — самобалансувальний мотоцикл.

Сама компанія Intellias у першу чергу займається розробкою програмного забезпечення для автомобільних брендів. Але це не все, чим вона може похизуватися.

Представлений прототип самобалансувального мотоцикла має набір вбудованих датчиків, які контролюють його рух, кут нахилу та швидкість падіння. На основі цих даних мотоцикл сам скоригує своє положення за допомогою керма. Так він має запобігати падінню.

Система має допомагати початківцям, які мають проблеми з балансом на малій швидкості. Також вона не буде зайвою під час руху в місті у повільному трафіку. Оснащені такою системою мотоцикли навіть зможуть рухатись поряд з водієм.

“Частка програмного забезпечення в автомобільній індустрії стрімко збільшується. Виробники та постачальники обирають в першу чергу надійні рішення та розробки. Знання інженерів Intellias в автомотів напрямі базуються на багаторічному досвіді розробки для провідних автомобільних корпорацій. Ми допомагаємо нашим клієнтам реалізовувати нові бізнес-моделі та рішення, які легко масштабувати й адаптувати до майбутніх змін індустрії” – розповідає Олександр Одуха, віце-президент автомобільного напрямку в Intellias.

Разом з самобалансувальним мотоциклом Intellias продемонструє “хмарне” програмне забезпечення для авто, системи автономного водіння та навігаційні системи. Особливу увагу компанія приділяє інтуїтивності інтерфейсів та системам ідентифікації пішоходів.