PUBG — гра, що започаткувала бум жанру “королівської битви”, нарешті переходить на модель розповсюдження f2p. Тобто відтепер усі охочі, хто досі її не придбав, можуть безкоштовно завантажити клієнт та нарешті розпочати грати.

Нові гравці отримають базовий безплатний обліковий запис — він надає доступ до значної частини контенту, але, зрозуміло, не до всієї гри. Для цього треба придбати BATTLEGROUNDS Plus — це разова покупка, що розблокує доступ до рейтингового режиму, можливості створення користувацьких матчів, отримання спеціальних предметів тощо. Варто зазначити, що всі поточні гравці, хто придбав гру до її переходу на f2p, отримають спеціальний Commemorative Pack, до якого входить безкоштовне оновлення до BATTLEGROUNDS Plus та ще деякі спеціальні нагороди.

Гра вийшла в дочасному доступі у Steam навесні 2017 року й називалась тоді PlayerUnknown’s Battlegrounds — на честь її розробника, що відомий за ніком PlayerUnknown. Свого часу вона користувалася шаленою популярністю, але згодом поступилася новим іграм у цьому жанрі, й повернути собі звання “першої серед перших” їй не вдалося, незважаючи на релізи на консолях та мобільних пристроях (не допомогла навіть зміна назви на трохи незрозуміле PUBG: BATTLEGROUNDS, що складається з подвійного “battlegrounds”). Тож перехід на модель f2p є цілком логічним, якщо не запізнім, кроком — хоча це й привернуло до неї увагу, і в статистиці Steam PUBG: BATTLEGROUNDS зараз знаходиться на другому місці за кількістю одночасних гравців, проте є сумніви, що це надовго.