Компанія PayPal підтвердила нещодавні чутки, що вона розглядає можливість випуску власної криптовалюти після того, як один з розробників виявив фразу PayPal Coin в коді офіційного застосунку компанії для iOS.

В цьому випадку йдеться про так званий “stablecoin”, цифрову валюту, яка прив’язана до фіксованого обмінного курсу традиційних грошей, або золота. Це забезпечує відносну стабільність та мінімальну волатильність у порівнянні з традиційними криптовалютами, такими як біткоїн.

Ми вивчаємо можливість запуску стейблкоїна. Якщо і коли ми вирішимо продовжити цей проєкт, ми тісно співпрацюватимемо з регуляторами.

Компанія також пояснила, що цей рядок, записаний розробником у мобільному застосунку для iOS, “не має відношення до оголошених планів, а є наслідком хакатону, в ході якого інженери компанії досліджують різні можливості, які ніколи не оприлюднюються”. Стейблкоїн компанії, якщо він зʼявиться, матиме іншу назву, логотип та інші особливості.

PayPal Coin Logo

Фінансовий сервіс розпочав свої ініціативи в галузі криптовалют два роки тому, представивши послугу, яка дозволяє користувачам купувати, зберігати та продавати Ethereum, Bitcoin Cash та Litecoin безпосередньо зі своїх рахунків PayPal. Вперше сервіс був запущений у США, а влітку 2020 року поширився на Велику Британію.