Американець Джон Реттінгер, засновник компанії Techno Buffalo, поділився з громадськістю цікавим досвідом купівлі бажаного електромобіля. Насправді не дуже вдалим досвідом. Суть в тому, що Джон забронював в офіційному автосалоні Mercedes електричний седан EQS за ціною близько $119 тисяч. Проте коли електромобіль був готовим, та настав день оплати та отримання бажаного Mercedes EQS, салон повідомив, що ціна машини зросла на $50 тисяч.

Чому? Напевно, через дефіцит напівпровідників, від якого автопромисловість досі не може оговтатись. А це, своєю чергою, вилилося у порушення співвідношення попиту та пропозиції. Як наслідок, стали зростати ціни на машини.

Приклад з Mercedes EQS зараз не поодинокий. Так, зустрічалася інформація щодо продажу гібридного SUV Toyota RAV4 Prime за майже $100 тисяч – також з додатковим бонусом для дилера. А ось іще один приклад: при оформленні замовлення та вже навіть внесеному авансу за Chevrolet Corvette, зрештою автомобіль на етапі виробництва здорожчав на $30 тисяч від початкової вказаної вартості.

Бажаєте отримати вже замовлений електрокар Mercedes EQS? Додайте ще $50 тис!

Звісно, ніхто вам напряму не відмовить у купівлі автомобіля чи електромобіля за вказаним офіційним прайсом, що розміщено на сайті виробники. Проте очікування може розтягнутися на місяці або навіть й більше, оскільки перші вироблені автомобілі будуть надходити до клієнтів, які погодились переплатити. Вищезгаданий Джон Реттінгер не став чекати, а просто обрав інший електрокар – Lucid Air.

Бажаєте отримати вже замовлений електрокар Mercedes EQS? Додайте ще $50 тис!

Зауважимо, що наразі мова йде лише про події на автомобільному ринку США. Цікаво, чи схожі маніпуляції сягнуть Європи та, зрештою, України – як ви вважаєте?