Ізраїльський стартап StoreDot представив детальний план комерціалізації своєї нової технології. Це акумулятори для електромобілів, які заряджаються від 0% до 100% всього за п’ять хвилин.

Для реалізації амбітних планів стартап отримав фінансування у 80 мільйонів доларів від в’єтнамського концерну VinFast. Зараз стартап представив кілька прототипів своїх батарей нового покоління, які заряджаються за 10 хвилин. Проте експерти переконані, що скоротити цей час удвічі цілком можливо.

Технологія eXtreme Fast Charge (XFC) пропонує новий підхід до боротьби з головним недоліком електромобілів – необхідністю тривалої зарядки. Замість збільшення місткості акумуляторних батарей та оптимізації їх енергоефективності StoreDot створює нові хімічні сполуки та нові електроди для реалізації надшвидкої зарядки.

У технології використовується анод на основі кремнію замість графітового. Стартап також використовує наночастинки, які покривають усі активні елементи батарей та значно покращують їхню продуктивність. Інженери також розробили органічні 3D-полімери, які самовідновлюються всередині батареї під час тривалих циклів заряджання та розрядки.

Нові батареї StoreDot схожі на звичайні літій-іонні батареї, і для їхнього виробництва можна використовувати чинні виробничі лінії. Компанія вже отримала замовлення на нові акумулятори від Mercedes, Samsung, TDK та EVE Energy.