Виставка CES 2022 вже закінчилася, але її відлуння все ще звучить. Крім великої кількості ноутбуків, ASUS на ній також продемонструвала оновлення своєї лінійки продуктів для геймерів — ROG (Republic of Gamers).

Так, серія гарнітур поповниться двома моделями: ROG Fusion II 500 і 300. 500-та модель оснащена ЦАП ESS 9280, що підтримує технологію Quad DAC та може створювати віртуальний об’ємний звук 7.1, а 50-міліметрові динаміки ASUS Essence здатні відтворювати глибокі баси.

ROG Fusion II 500 оснащена прихованими мікрофонами AI Beamforming, які формують акустичну зону, спрямовану на користувача – тож у режимі гарнітури не потрібно витягувати з навушника “мікрофон на паличці”. Крім того, система інтелектуального шумозаглушення AI Noise Cancelation ідентифікує та усуває майже всі варіанти фонових шумів.

Гарнітура оснащена роз’ємом 3,5 мм, а також USB-C та USB Type-A і сумісна з ПК, Mac, ігровими консолями PlayStation, Nintendo Switch, Xbox та мобільними пристроями. Також у гарнітури є регулятор гучності ігрового чату, що дозволяє краще чути своїх співрозмовників під час гри. ROG Fusion II 300 ідентична Fusion II 500, за винятком роз’єму 3,5 мм та регулятора гучності ігрового чату.

Механічна ігрова клавіатура ROG Strix Flare Animate II оснащена світлодіодним матричним дисплеєм AniMe Matrix — на ньому можуть відображатися зображення та GIF-анімації, які завантажуються через програму Armoury Crate, або аудіовізуалізація та параметри системи. Звісно, присутнє традиційне RGB-підсвічування, у тому числі й у вигляді стрічки знизу корпуса — причому у підставки під зап’ястя є світлорозсіювач, тож її використання не приховає цю “красоту”.

ROG Strix Flare Animate II може комплектуватися перемикачами ROG NX або Cherry MX та дозволяє замінювати їх на власні варіанти. Клавіатура забезпечує практично миттєвий відгук завдяки частоті опитування 8000 Гц (проти 1000 Гц у більшості конкурентів), що відповідає відгуку в 0,125 мс. Ковпачки ROG PBT Doubleshot мають профіль середньої висоти та вкорочені ніжки для більш стабільного ходу клавіш, а звукопоглинальний піноматеріал зменшує стукіт клавіш.

Також клавіатура оснащена блоком металевих клавіш для керування відтворенням мультимедійних файлів і наскрізним портом USB для підключення додаткових пристроїв. Молодша версія ROG Strix Flare II схожа на ROG Strix Flare Animate II, але не оснащена світлодіодним дисплеєм AniMe Matrix, змінними перемикачами та світлорозсіювачем на підставці під зап’ястя.

Бездротова ігрова миша ROG Chakram X є першою мишею з фірмовим оптичним сенсором AimPoint: він забезпечує роздільну здатність до 36 000 точок на дюйм та частоту опитування 8000 Гц. Рівень чутливості сенсора можна регулювати за допомогою кнопки DPI або під час гри за допомогою функції DPI-on-the-Scroll. Chakram X підтримує три режими підключення: дротовий (USB), бездротовий (2,4 ГГц) з низькою затримкою й бездротовий енергоефективний через Bluetooth.

Фірмовий джойстик серії отримав оновлену форму з увігнутою поверхнею, також тепер він розташований ближче до великого пальця. Оновлена конструкція роз’ємів для перемикачів Push-Fit Switch Socket II тепер сумісна з 3-контактними механічними та 5-контактними оптичними перемикачами, тож користувач має більшу свободу стосовно заміни перемикачів під головними клавішами на той тип, якому він надає перевагу. Вбудований акумулятор можна заряджати через порт USB або за допомогою бездротового зарядного пристрою стандарту Qi.

На жаль, наразі немає інформації щодо старту продажів нових пристроїв в Україні та їх рекомендованих цін.