Spotify тестувала трансляцію аудіо CD-якості ще у 2017 році з обмеженою кількістю слухачів у США, причому за додаткові $7,50 на місяць. Але далі за ці тести справа не пішла.

З того моменту до таких відомих сервісів, як Tidal і Deezer, і менш відомих, на кшталт французького Qobuz, приєдналися Apple та Amazon, додавши без зміни ціни підписки можливість трансляції аудіо у якості навіть до Hi-Res (за наявності відповідного обладнання).

Майже рік тому компанія оголосила про плани впровадження вищого рівня своєї потокової служби з музикою CD-якості на деяких ринках у 2021 році. Однак, Spotify HiFi досі недоступний, і немає жодних вказівок на те, коли він дійсно з’явиться.

Spotify HiFi обов’язково запустять, але невідомо, коли

Представник музичного сервісу у відповідь на запит Engadget повідомив:

Артисти та шанувальники сказали нам, що для них важлива якість звуку HiFi. Ми погоджуємося з цим, і з нетерпінням чекаємо, коли в майбутньому HiFi стане доступним Premium-користувачам.

Єдиною виразною подробицею стала інформація, що сервіс працюватиме з колонками, які підтримуватимуть Spotify Connect. Користувачам залишається тільки чекати та сподіватися, що тиск з боку конкурентів у вигляді Amazon Music, Apple Music або Tidal змусять сервіс запропонувати потокову передачу Lossless-музики без додаткової плати.