Курйозний випадок стався у Лос-Анджелесі (втім, героям цієї новини він кумедним точно не здається). Згідно з нещодавно опублікованим судовим документом, двох поліцейських з Лос-Анджелесу було звільнено зі служби в поліції через те, що 15 квітня 2017 р. вони проігнорували виклик командування на пограбування сусіднього універмагу Macy’s.

Офіцери Луіс Лозано та Ерік Мітчел (Louis Lozano, Eric Mitchell) на двох мали 28-річний стаж у поліції, тож їх важко назвати новачками, що не розуміють, як має працювати поліція — але замість відповіді на запит вони полишили зону патрулювання та вирушили на… полювання на покемонів у грі Pokemon Go. У судовому документі навіть зазначається, що їх зацікавив Snorlax, але на шляху до його локації їм зустрівся ще й Togetic — тож цілком зрозуміло, що офіцерам вже було не до пограбування Macy’s.

Єдине, що вони не врахували — це наявність у поліційному автомобілі відеорегістратору, який і зафіксував їх розмову. Офіцери намагалися опротестувати своє звільнення на підставі того, що використання запису з DICVS (digital in-car video system, цифрова автомобільна відеосистема) в офіційному розслідуванні порушує їх права на захист приватних розмов. Але у цій апеляції було відмовлено на початку січня, і саме завдяки цій відмові ми тепер маємо змогу ознайомитися з деталями цієї незвичайної справи. Що ж, лишається сподіватися, що воно того було варте — хтозна, може, їм навіть вдалося спіймати шайні снорлакса…