Відеоблогер Боб Вульф (нік WULFF DEN), що спеціалізується на оглядах ігор, консолей та аксесуарів, вирішив перевірити, наскільки реальною є проблема вигорання OLED-екрану в Nintendo Switch OLED. Деякі фанати були розчаровані, що ігрова консоль отримала лише трохи оновлений дизайн та матрицю OLED, яку одразу почали критикувати через ризик вигорання.

Можливість вигорання — це одна з особливостей роботи OLED-екранів, коли певні органічні пікселі можуть з часом втратити здатність випромінювати світло, якщо вони продовжують передавати ті самі зображення протягом тривалого проміжку часу. В сучасних OLED панелях це менш виражена проблема, але все одно може трапитися. Тому Боб Вульф вирішив перевірити, як екран Nintendo Switch OLED витримає безперервне використання.

«Я вирішив провести невеликий експеримент та залишити одне зображення на дисплеї на тиждень, щоб зробити все можливе, щоб зіпсувати цей OLED-екран. Справжній стрес-тест. Ну, один тиждень перетворився на два, а потім на 11», – пояснив Вульф у відео на YouTube, яке він зняв у хроніці експерименту.

По факту завершення експерименту Вульф зазначив, що «В принципі, вигорання OLED не повинно вас турбувати». Він помітив, що після 1800 годин роботи Nintendo Switch OLED білі пікселі виявилися трохи тьмянішими, але автор відео, ймовірно, не помітив би змін, якби не відстежував їх до та після експерименту. «Якщо вас турбує вигорання OLED-дисплею на Switch, оскільки у вас близько 2000 годин у грі, я думаю, ви можете трохи розслабитися», — сказав Вульф.