Роботизацію сучасного транспорту часто критикують за те, що автомобілі, які керуються автопілотом, поводяться неприродно обережно, вибиваються із загального потоку машин і часто створюють аварійні ситуації. Компанія Ілона Маска вирішила наблизити манеру водіння свого автопілота до людських реакцій, надавши можливість вибору одного із трьох рівнів агресивності водіння.

Видання Not a Tesla App повідомило, що відповідні профілі були вбудовані у систему FSD електромобілів Tesla ще у жовтні минулого року. Передбачено три режими — Chill, Average та Assertive. Вони визначають, якою має бути поведінка автопілота при зміні смуги на шосе, при підтримці дистанції до автомобіля, що йде попереду, а також особливості поведінки на перехрестях.

Наприклад, найагресивніший режим, Assertive, дозволяє електромобілю частіше змінювати смуги руху на багатосмугових дорогах, довше залишатися у крайній лівій смузі, дозволяє перетинати перехрестя на жовте світло тощо.

Відповідно, у найсуворішому режимі Chill дистанція до автомобіля, що йде попереду, більше, обгони менш активні, а загальний рівень безпеки — найвищий.