4 січня 2022 року Господарський суд Києва вирішив забезпечити позов “Е-Тікетс Сервіс Україна” до ТОВ “ЗТ-Інвест” та заборонити йому використовувати торгову марку “Цитрус” та домен citrus.ua, на якому працює популярний інтернет-магазин.

Це стало відомо завдяки посту у Facebook Геннадія Корбана, який з минулого року раптово став співвласником ТОВ “ЗТ-Інвест”, викупивши частку Дмитра Зінченка. Останній нібито продав її через конфлікт з іншим засновником компанії Григорієм Топалом, який також оскаржував продаж частки Корбану в судах.

“Згідно з вердиктом суддів, сайт і домен компанії мають бути заблоковані до вирішення спору по суті. Роздрібна мережа компанії зобов’язана припинити торгівлю під торговельною маркою “Цитрус”. Господарський суд також ухвалив й інші обмеження на використання торговельної марки”, – написав Геннадій Корбан на своїй сторінці.

Як повідомляє Interfax, відповідно до рішення суду, під заборону будь-яких дій із ними потрапили кирилична та латинська торговельні марки “Цитрус”, а також низка інших торговельних марок, які використовує група компаній: “ЦИТРУС дискаунт” (CITRUS discount), “ЦИТРУС гаджети та аксесуари”, “eton”, “like.bike”, “AIR MUSIC” та “L.А.Р.Т.І.”.

Зокрема, суд заборонив Державному підприємству “Український інститут інтелектуальної власності” (“Укрпатент”) до набрання законної сили рішенням суду у цій справі вносити будь-які зміни до Державного реєстру на зазначені торговельні марки.

Крім того, суд зобов’язав хостингову компанію “Інтернет Інвест” встановити в Реєстрі доменних імен режими сliеntHold та serverHold для доменного імені citrus.ua, а також заборонити будь-які дії із сайтом до вирішення спору по суті.

За ухвалою суду, визначені заявником заходи забезпечення позову гарантуватимуть ефективний захист прав та інтересів заявника, по захист яких ТОВ “Е-Тікетс Сервіс Україна” звернулося до суду.

Корбан нагадав, що 12 жовтня 2021 року Господарський суд Одеської області ухвалив рішення про визнання заборгованості в розмірі 1 млрд грн компанії “Цитрус” перед третіми особами.

“Це свідчить про те, що корпоративний конфлікт триває. І в ньому рано чи пізно буде поставлено крапку та відновлено справедливість”, – зазначає Корбан.

Своєю чергою, PR-служба “Цитрусу” називає позов нікчемним, повідомляє видання dev.ua. За їхніми словами, компанія, на яку був поданий позов, нібито не входить до групи компаній “Цитрус”.

“Позов був поданий 30.12 і, о диво! 4.01 суддя, рухомий турботою про правосуддя, вже виніс рішення, з яким бігають по всіх інстанціях приватні виконавці”, — зазначається в заяві “Цитрус”.