CleanMyPhone: українська компанія запустила ШІ-застосунок для очищення галереї iPhone та iPad

Українська компанія MacPaw, яка створює та розповсюджує програми для macOS та iOS, запустила застосунок CleanMyPhone. Він діє як очищувач галереї iPhone та iPad.

CleanMyPhone – це трансформація очищувача галереї Gemini Photos, який MacPaw запустила в 2018 році. За даними компанії, новий застосунок створено не лише для очищення, а й для полегшення користувачам iPhone та iPad організацію файлів у галереї та управління сховищем пристрою.

«CleanMyPhone розроблений на основі нашого власного алгоритму штучного інтелекту, із задумом стати в майбутньому універсальним інструментом для догляду за iOS та iPadOS», – зазначив менеджер продукту CleanMyPhone в MacPaw Ростислав Богданов.

Застосунок має три модулі: Очищення, Організація та Мережа. За твердженнями компанії, він дає користувачам змогу швидко позбутися непотрібних зображень, відсортувати фото та відео за тематичними категоріями, а також легко протестувати швидкість інтернет-з’єднання.

Компанія пояснює, що прибирання – одна із функцій застосунку. Він сканує галерею на наявність дублікатів, розмитих зображень, записів екрану, TikTok-завантажень та інших непотрібних файлів, щоб користувачі оцінили, що займає найбільше місця та звільнили простір. Сканування та видалення файлів відбувається тільки за згоди користувачів і виключно на пристрої.

MacPaw пояснила, що за допомогою ШІ CleanMyPhone також допомагає організовувати файли в тематичні папки – Подорожі, Домашні тварини, Їжа, Портрети та Текст.

В українській компанії зазначили, що крім управління файлами в галереї, CleanMyPhone пропонує провести тест швидкості мережі. Зробити це можна безпосередньо в додатку.

CleanMyPhone доступний в App Store за ціною $29,99/рік в Україні, але ціна може варіюватися залежно від регіону. Застосунок пропонує безкоштовну 3-денну пробну версію. CleanMyPhone також доступний у Setapp. Для використання застосунку потрібен iPhone з iOS 16.0 або новішою версією, або iPad з iPadOS 16.0 або новішою версією.

Як відомо, MacPaw заснована в Києві та має дочірній офіс у Бостоні. Компанія розробляє та розповсюджує програмне забезпечення для macOS та iOS. Вона налічує понад 30 мільйонів користувачів по всьому світу.