В інтернеті не припиняються розмови про ґаджети віртуальної та доповненої реальності від компанії Apple. Це як звичайні плітки та здогадки аналітиків, так і нові патенти з інсайдерською інформацією.

Цього разу Марк Гурман з Bloomberg у своєму дайджесті Power On розповів, що мав розмову стосовно таких пристроїв від купертинських розробників. В той час, як, наприклад, Meta (Facebook) працює над віртуальними всесвітами, у Apple інший план щодо VR- та AR-девайсів.

Компанія готує такі аксесуари, щоб користувачі змогли поліпшити ігровий досвід, спілкування та споживання контенту. І це не будуть ґаджети “на весь день”.

Ось одне слово, яке я буду здивований почути на презентації гарнітури від Apple — “метавсесвіт”. Мені доволі прямо сказали, що ідея повністю віртуального світу, куди користувачі можуть утекти, як у баченні Meta (Facebook), поза межею Apple.

Нагадаємо, що згідно з чутками, таку гарнітуру (або навіть гарнітури) компанія планує показати вже цього року. Скоріше за все, подібний one more thing з’явиться під час презентації на WWDC. І цей ґаджет може коштувати відчутно дорожче конкурентних — приблизно $3000.