Цього року розпочнеться виробництво серіалу Amazon, заснованого на відеоіграх Fallout. Deadline і Variety повідомляють, що шоураннерами проекту будуть Женева Робертсон-Дворет (Капітан Марвел) і Грем Вагнер (Кремнієва долина). Офіційний обліковий запис Fallout у Твіттері ретвітнув історію Deadline як підтвердження.

Виконавчими продюсерами шоу Prime Video будуть Джонатан Нолан і Ліза Джой, творці Westworld. Тодд Говард з Bethesda Game Studios і Джеймс Альтман з Bethesda Softworks також є виконавчими продюсерами. Режисером першого епізоду буде Нолан, згідно з Deadline і Variety.

Вперше шоу було анонсовано у липні. «Fallout — одна з найкращих ігрових серій усіх часів», — сказали тоді Джой і Нолан у заяві для The Hollywood Reporter. «Кожен розділ цієї наділеної багатою уявою історії коштував нам незліченних годин, які ми могли б провести з родиною та друзями. Тож ми неймовірно раді співпрацювати з Тоддом Говардом та іншими блискучими божевільними з Bethesda, щоб оживити цей величезний, підривний і темно-кумедний всесвіт разом з Amazon Studios».

Відеоігри Fallout — це постапокаліптичні RPG, що розгортаються в альтернативному майбутньому, натхненному образами США післявоєнної епохи 50-х років. Bethesda придбала права на серію у 2004 році та випустила Fallout 3 у 2008 році. Остання основна гра, Fallout 4, вийшла у 2015 році, а багатокористувацька гра Fallout 76 була випущена у 2018 році. Майбутніх ігор Fallout поки не було оголошено, але майбутні ігри серії, ймовірно, будуть ексклюзивними для платформ Xbox та ПК через придбання Bethesda компанією Microsoft.