Виробник пристроїв для розумних будинків Sengled розповів на виставці CES 2022, що працює над новою лампою A19 з підтримкою Wi-Fi та Bluetooth, яка зможе контролювати ваш сон, відстежувати життєві показники та навіть визначати падіння.

За словами представника компанії, лампа моніторингу здоров’я, яка отримала нагороду CES Innovation Award за 2022 рік, знаходиться на дуже ранній стадії розробки.

Оснащена крихітним радаром, лампочка з двома чіпами Wi-Fi та Bluetooth пропонуватиме відстеження сну, а також “вибіркові” біометричні вимірювання, включаючи частоту серцевих скорочень, температуру тіла та інші життєво важливі показники.

При використанні з другою лампою для моніторингу здоров’я, два пристрої зможуть з’єднуватися через Bluetooth mesh і створювати “віртуальну карту” кімнати, яка допоможе визначити, чи впала людина і чи потребує вона допомоги.

За словами представників компанії Sengled, робота над лампою почалася лише наприкінці минулого року, і її поява очікується не раніше за четвертий квартал 2022 року.