Цієї зими німецька авіакомпанія Lufthansa змушена буде виконати 18 000 «порожніх та непотрібних» рейсів, які треба було б скасувати через брак пасажирів.

Порожні рейси виконуватимуться через встановлені Європейським Союзом правила, які означають, що авіакомпанії повинні використовувати не менш 80 відсотків своїх часових слотів в аеропортах. Якщо вони цього не зроблять, то ризикують втратити права на зліт і посадку, які можуть бути передані іншим перевізникам.

Лише Brussels Airlines, одна з дочірніх компаній Lufthansa, очікує 3000 рейсів без пасажирів до кінця березня 2022 р.

За словами Карстена Шпора, виконавчого директора Lufthansa, ці рейси «порожні та непотрібні, єдина мета – забезпечити наші права на посадку та зліт».

Цікаво, що ще у грудні Lufthansa оголосила, що вилучила 33 000 рейсів із зимового розкладу через ковід-варіант Omicron. Це еквівалентно 10% від загальної кількості рейсів у мережі компанії.

Міністр мобільності Бельгії Жорж Гілкіне вже звернувся до Європейської комісії з вимогою змінити безглуздий закон, щоб припинити польоти, які є «екологічною, економічною та соціальною нісенітницею».

Новина про порожні рейси з’явилася лише через два місяці після кліматичної конференції ООН у Глазго та ставить під сумнів поточну обіцянку Європейського Союзу скоротити викиди вуглецю на 55 відсотків до 2030 року і досягти кліматичної нейтральності.

Своя кліматична мета є і у Lufthansa: подібно до ЄС, група прагне вдвічі скоротити чисті викиди CO2 до 2030 року у порівнянні з 2019 роком і досягти нейтрального балансу CO2 до 2050 року. Як на це зусилля вплинуть рейси без пасажирів, у Lufthansa не коментують.