Джоаккіно Гамміно, засуджений вбивця, що входить до списку найбільш розшукуваних гангстерів Італії, був заарештований у Галапагарі, містечку поблизу Мадрида, де він жив протягом багатьох років, встиг одружитися, змінив ім’я на Мануель, працював шеф-кухарем та володів продуктовою крамничкою.

Поліція Сицилії провела декілька розслідувань у пошуках 61-річного Гамміно, та ще у 2014 р. видала європейський ордер на його арешт. Втікача простежили до Іспанії, але саме сервіс Google Street View допоміг точно визначити його місцеперебування.

Навігаційний інструмент Google зберіг зображення двох чоловіків, які спілкуються біля овочевого магазину під назвою El Huerto de Manu у Галапагарі. Поліція вважала, що один із чоловіків дуже схожий на Гамміно, але його особу підтвердили лише тоді, коли знайшли поблизу ще й ресторан під назвою La Cocina de Manu.

Зараз магазин та ресторан вже закриті, але поліція знайшла фотографію Гамміно в одязі шеф-кухаря на все ще існуючій сторінці La Cocina de Manu у Facebook. Його впізнали за шрамом на лівій стороні підборіддя.

Подробиці арешту Гамміно, який стався ще 17 грудня 2021 р., лише на початку 2022 р. розповів виданню La Repubblica прокурор Палермо Франческо Ло Вой. «Це не те щоб ми проводили свої дні, розглядаючи Google Maps, щоб знайти втікачів», — сказав він. «Було багато попередніх розслідувань, які привели нас до Іспанії. Ми були на вірному шляху, а Google Maps допомогли підтвердити наші припущення».

Після 20 років переховування Гамміно вважав, що йому вдалося розірвати всі свої зв’язки з Сицилією. Як повідомляється, після затримання він сказав поліції: «Як ви мене знайшли? Я 10 років навіть не дзвонив своїм рідним!»

Гамміно розшукувався за вбивство та інші злочини, пов’язані з мафією. Вперше його було заарештовано у 1984 році, у рамках розслідування судді Джованні Фальконе, якого мафія вбила у 1992 році. Вдруге Гамміно заарештували в Барселоні у1998 році. Він відбував довічне ув’язнення у в’язниці Ребіббіа в Римі, коли в 2002 році йому вдалося втекти під час метушні, пов’язаної зі зйомками фільму у в’язниці.