Відгук контролера ігрової консолі, наприклад, вже давно звична річ. Але як щодо чогось подібного в кріслі? Інженери Razer саме так і подумали. Тож зараз таке зветься Razer Enki Pro HyperSense. Це спільна розробка з компанією D-Box — виробника крісел для кінотеатрів. І так, воно має RGB-підсвічування логотипу.

Нове крісло здатне вібрувати та трохи нахилятись у різні боки в залежності від подій у грі або фільмі. Для цього біля коліс є мотор, який може злегка вдарити, щоб симулювати відгук на події в моніторі. Також крісло може нахилятися майже на 4 см з прискоренням 1G. А відбувається це все з затримкою до 5 мс.

Але є й своя “ложка дьогтю” в цій ідеї — підтримка. Razer каже, що наразі існує 2200 ігор та фільмів, які підтримують взаємодію з Enki Pro HyperSense. Для прикладу є Assassin’s Creed Valhala, Forza Horizon 5, F1 2021, Legends Of Ethernal та Bomber Crew. Повний список ігор з підтримкою є на сайті D-Box. Очікувано, більшість із них — це перегони. А от списки фільмів та серіалів вже трохи цікавіші.

Компанія ще не назвала ціну крісла, наголосивши, що зараз це більше концепт, ніж готове рішення (типова ситуація для CES).

Цікаво, що Razer не єдина компанія, яка розробляє щось подібне з D-Box. Декілька місяців тому компанія Cooler Master анонсувала подібний стілець, але далі короткого тизеру це поки що не зайшло.