Поява кодека aptX HD Bluetooth не могла залишитись непоміченою музичною індустрією. У тому числі й тієї частини, що займається виробництвом програвачів вінілу. Піонером використання нових можливостей стала компанія Cambridge Audio, яка на CES 2022 представила розширення своєї лінійки програвачів Alva TT.

Модель Alva TT V2 ($1999) є наступним поколінням програвача платівок, випущеного у 2019 році. Вона зберегла конструкцію з прямим приводом, встановлений картридж Alva MC і набула потокової передачі aptX HD Bluetooth, яка дозволяє власникам передавати звук з вінілу на бездротові навушники або колонки.

Cambridge Audio представила перший у світі програвач вінілу з підтримкою aptX HD Bluetooth

 

Також у новій версії програвача з’явився покращений тонарм зі знімною головкою, що пропонує можливість модернізації, фонокаскад, що перемикається, і можливість відключення передавача Bluetooth. Cambridge Audio стверджує, що обидві нові функції з’явилися у відповідь на вимоги покупців.

Cambridge Audio представила перший у світі програвач вінілу з підтримкою aptX HD Bluetooth

Крім того, Cambridge Audio представила абсолютно нову модель Alva ST — доступніший програвач з ремінним приводом за ціною $999. Конструкція Alva ST з ремінним приводом доповнена опорним столом з 1-мм алюмінію та вібропоглиначем з МДФ, а картридж Audio Technica AT-VM95e (MM), що знімається, поставляється вже встановленим. Alva ST також підтримує потокову передачу aptX HD Bluetooth, і обладнана саме такими новими тонармом і фонокаскадом, що і старша модель.

Cambridge Audio представила перший у світі програвач вінілу з підтримкою aptX HD Bluetooth

Програвачі Cambridge Audio Alva TT V2 та Alva ST з’являться у продажу навесні цього року. Тепер, коли з’явилося більше навушників та пристроїв з підтримкою aptX HD Bluetooth, бездротова потокова передача вінілу у 24-бітному форматі стала більш життєздатною. Хоча ідея передачі аналогового звуку в цифрі все ще залишається нішевою, вона хоча б виглядає привабливіше.